Kucing Ini Tidak Mahu Berganjak Dan Cuba ‘Gali’ Kubur Seorang Pencinta Kucing Yang Baru Sahaja Dikebumikan

1938

kucing ikut tuan dikebumikan

Terdapat banyak manfaat dan kebaikan yang boleh kita perolehi apabila kita membela dan menyayangi kucing. Membela kucing memberi kesan kepada banyak aspek kehidupan manusia seperti kesihatan fizikal, kesihatan mental, cara hidup dan sebagainya.

Lelaki ini telah berkongsi kejadian yang amat menyentuh hati, seekor kucing telah mengelilingi kubur arwah seorang lelaki yang merupakan datuk kepada lelaki itu, kucing itu seolah-olah cuba menggali dan tidak mahu pergi dari kubur itu.

Jom kita lihat

Assalamualaikum..

Tok Wan saya (Ismail Bin Mat) telah selamat di kebumikan ditanah Pekuburan Masjid Kelibang..Ada Kejadian berlaku semasa membaca talqin, seekor kucing Putih mai mengelingi kubur arwah..

Sungguh besar kekuasaan-Mu ya Allah..Semasa arwah tokwan saya di dunia..dia seorang yang cinta kepada kucing..Harap Tokwan di tempatkn dgn orang yangg beriman.. Kasih sayang seorg tokwan kepada kami cucu 38 orang dripada 12 anaknya tiada ganti…terlalu banyak kenangan manis yg kami tak kan lupa sampai bila2…kami sayang sangat-sangat kat tokwan…moga tenang disana…Al-Fatihah